Μια αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ έχει χτυπήσει θέση Λίβυων ανταρτών (μισθοφόρων) κοντά στην ανατολική πόλη του πετρελαίου, τη Brega, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση των …ανταρτών και ενός εργαζομένου σε νοσοκομείο.

Η σημερινή (Πέμπτη) επίθεση, άφησε επίσης, τουλάχιστον άλλους 10 τραυματίες, δήλωσαν μάρτυρες και ανταποκριτές στο Πρακτορείου Τύπου AFP.

Εργαζομένοι στον ιατρικό τομέα (στα Νοσοκομεία), των οποίων οι στολές ήσαν εμποτισμένες στο αίμα, εργάζονταν σε ένα από τα δωμάτια του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, μερικοί αντάρτες ήσαν πεσμένοι στα γόνατά τους και έκλεγαν στον διάδρομο.

Ήταν η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, που οι αντάρτες κατηγορούν το ΝΑΤΟ για τον βομβαρδισμό των συντρόφων τους κατά λάθος. Δεκατρείς νεκροί με δεύτερη αεροπορική επιδρομή που δεν απέχει πολύ από το αντίστοιχο σημείο του περασμένου Σάββατο.

Ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, είδε ματωμένα φορεία να εξέρχονται από το νοσοκομείο στο Ajdabiya, λίγο μετά τη μεταφορά εκεί τραυματιών για θεραπεία, οι οποίοι είχαν δεχθεί επίθεση.

Η Ajdabiya βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Brega.
«Ήμασταν δίπλα από τις δεξαμενές μας και το ΝΑΤΟ μας χτύπησε με δύο πυραύλους», είπε κάποιος, Σάλεμ Mislat. “Οι υπεύθυνοι του ΝΑΤΟ είναι ψεύτες. Είναι μαζί με τον Καντάφι.”… …. …. …. …. …. …. …. …. ….

Checkpoint χάος
Χαοτικές σκηνές ήταν μάρτυρας σε ένα σημείο ελέγχου ανταρτών στην άκρη του Ajdabiya, με ασθενοφόρα αγωνιστικά μέσα, τίτλος για το νοσοκομείο που ακολουθείται από ένα κομβόι των “επαναστατικών” στρατιωτικών οχημάτων…. …. …. …..

ΤΟ ΖΟΥΜΙ:
…. ….Η Λιβύη έχει τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική, ακόμη περισσότερα κι’ από τη Νιγηρία, με εκτίμηση 46.400 εκατομμύρια βαρέλια, από τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με εφημερίδα ειδικευμένη στο Πετρέλαιο και το φυσικό αέριο…. …. …. …. …. ….
Αναρτήθηκε από ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

Απάντηση