Η Χαμάς διαμαρτύρεται, γιατί ο ΟΗΕ σχεδιάζει τη διδασκαλία του “Εβραϊκού Ολοκαυτώματος” στους ….Παλαιστίνιους της Γάζας!!!
Από το Associated Press
Πόλη της Γάζας — Λωρίδα της Γάζας (AP) — Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα, για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στα σχολεία της Γάζας, οδηγώντας στην άγρια ​​καταδίκη (αυτής της πρωτοβουλίας) από τους μαχητικούς καθηγητές και τους κυβερνήτες της Χαμάς στη Γάζα, – και ενώ ακόμη και η Παλαιστινιακή βουλή είναι επιφορτισμένη με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
Αν εφαρμοστεί, θα είναι η πρώτη φορά που τα περισσότερα παιδιά των Παλαιστινίων, θα μάθουν για τον Εβραϊκό (ισχυρισμό) του “ολοκαυτώματος”. Αλλά η Παλαιστινιακή κατακραυγή υπογραμμίζει πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το ζήτημα για τους Παλαιστίνιους.
“Παίζοντας με την εκπαίδευση των παιδιών μας στη Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζουν μια κόκκινη γραμμή”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Asqoul σε ιστοσελίδα της ομάδας. Είπε επίσης, ότι η Χαμάς θα εμποδίσει τις προσπάθειες για τη διδασκαλία του “Ολοκαυτώματος”, ανεξάρτητα από το τίμημα.
Η αναταραχή που ξέσπασε μετά από μια δήλωση αξιωματούχου του ΟΗΕ σε ιορδανική καθημερινή εφημερίδα τον Φεβρουάριο, ότι η UNRWA, η κύρια υπηρεσίας του ΟΗΕ που εξυπηρετεί τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, θα εισαγάγει μια σύντομη μελέτη σχετικά με το “Ολοκαύτωμα” (των Εβραίων), στους φοιτητές της Γάζας, ως μέρος του προγράμματος σπουδών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Αντί της προκαταβολικών κατηγοριών, το θέμα είναι σημαντικό για τους Παλαιστίνιους. Πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τις τραγωδίες και την ταλαιπωρία που συνέβη σε όλους τους ανθρώπους από γενιά σε γενιά, χωρίς divvying μέχρι και να αρχίσουν να εφαρμόζουν επίσημα το συμφωνημένο πλαίσιο”, είπε η Σάμι Mushasha.
Εκπρόσωποι της UNRWA αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, αλλά ένας υπάλληλος δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε δεσμευτεί να προωθήσει το πρόγραμμα σπουδών για το επόμενο σχολικό έτος, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο…… ……..
….. …..Συνέχεια στη ΠΗΓΗ του άρθρου.

Απάντηση