Πού το πάνε με τον τζόγο;
Από το Μαρικάκι
Δεν είχε τύχη με τη ρύθμιση για τα τυχερά παίγνια που ο επιδίωξε να προωθήσει ο Παπακωνσταντίνου και απέσυρε το νομοσχέδιο προκειμένου να το τροποποιήσει. Κι αυτοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να  μην βάζουν φρένο στο ξεπούλημα της χώρας, αλλά για τον ΟΠΑΠ και τον τζόγο ορθώνουν ανάστημα, όχι αστεία. Που θα φτάσει η σύγχυση και ο παραλογισμός που παράγει με τα κιλά η πολιτική του μνημονίου και του ξεπουλήματος….
Πάντως στο νομοσχέδιο αναφέρεται με ερώτησή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επανερχόμενος στο περιεχόμενο προηγούμενων ερωτήσεών του οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο δεν απαντήθηκαν επαρκώς, εντοπίζει μυστηριώδη αφαίρεση διάταξης από το (αποσυρθέν) νομοσχέδιο. Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης «στο νομοσχέδιο που είχε αναρτηθεί στο opengov τον Ιανουάριο του 2011 και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, στο άρθρο 26  που περιγράφει την διαδικασία αδειοδότησης υπήρχε η παράγραφος 10 που ανέφερε: ‘’Απαγορεύεται η συμμετοχή στους διαγωνισμούς του άρθρου αυτού, οποιουδήποτε, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και εφεξής, στην ελληνική επικράτεια, διεξάγει τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου ή εκμεταλλεύεται ή λειτουργεί ιστοτόπους στους οποίους διεξάγονται τυχερά παίγνια, καθώς και όποιου διαφημίζει ή προβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διεξαγωγή τέτοιων παιγνίων ή την εκμετάλλευση και λειτουργία ιστοτόπων, χωρίς να είναι κάτοχος της άδειας του άρθρου αυτού’’».
Όπως αναφέρει ο Παπαδημούλης, «για την συγκεκριμένη διάταξη δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τους συμμετέχοντες στην δημόσια διαβούλευση και υπέρ της είχε εκφραστεί και ο Υπουργός Επικρατείας», κοινώς ο φαστ τρακ Παμπούκης. Όμως η διάταξη αυτή αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο μετά από την επίσκεψη Γερουλάνου στο Ισραήλ, «όπου εκτός προγράμματος και υπό συνθήκες μυστικότητας πραγματοποίησε επαφές με  εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα για το στοίχημα στην Ελλάδα (group 848.com, betfair και Playtech)».
Ρωτά λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Παπαδημούλης «βάσει ποιού σκεπτικού αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη διάταξη από το επίμαχο νομοσχέδιο που κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης είχε τύχει καθολικής αποδοχής» αλλά και «για ποιο λόγο δίνεται η δυνατότητα στους παράνομους παρόχους να συνεχίζουν την παράνομη και ανεξέλεγκτη δραστηριότητά τους στον διαδικτυακό τζόγο με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ ξέπλυμα μαύρου χρήματος)»;
Ε, προφανώς η διαφάνεια έχει και όρια….
Αναρτήθηκε από KAPISTRI

 

Απάντηση