Άρθρο από: European Jewish Press /μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο γενικός εισαγγελέας της Μόσχας αρνήθηκε να απαγορεύσει την πώληση του βιβλίου ‘Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’, ένα από τα πιο κακόφημα πλαστά αντισημιτικά κείμενα του κόσμου, όπως ανακοίνωσε μια κορυφαία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Δευτέρα.

Η οργάνωση ‘For Human Rights’ που εδρεύει στη Μόσχα ζήτησε από την πόλη ή να σταματήσουν την πώληση του βιβλίου ή να δημοσιεύσουν μια σαφή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το κείμενο ήταν πλαστό.

Τεκμηριώνοντας ένα υποτιθέμενο εβραϊκό σχέδιο για την κυριαρχία του κόσμου, το κείμενο γράφτηκε από τη ρωσική μυστική αστυνομία το 1901 και στη συνέχεια διαδόθηκε σε διεθνές επίπεδο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η αρχική δημοσίευσή τους συνέπεσε με το τσαρικό κύμα των αντι-εβραϊκών πογκρόμ που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1880.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα, δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Μόσχας στήριξε την απόφασή του σε μία σύσταση του 2009 από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δημοσίευσή του βιβλίου δεν παρέβη την ρωσική νομοθεσία.

Η έκθεση του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι το κείμενο “δεν παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε πράξεις βίας κατά των άλλων (εκτός Ρωσίας), κοινωνικών, εθνικοτικών και θρησκευτικών ομάδων.”

Η οργάνωση For Human Rights δήλωσε ότι έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του εισαγγελέα της Μόσχας

Ένας κατάλογος παράνομων εξτρεμιστικών εκδόσεων καταρτίστηκε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης και περιλαμβάνει περισσότερα από 800 βιβλία, συμπεριλαμβανομένων ισλαμιστικών φυλλαδίων, νεοναζιστικών βιβλίων και αντισημιτικών φυλλαδίων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης υλικό που δημοσιεύεται από τους Μάρτυρες του του Ιεχωβά με βάση τις ΗΠΑ.

Σχ. ΚΟ: Πρώτος εκδότης των πρωτοκόλλων υπήρξε ο Ρώσος αξιωματούχος Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Νίλους – φωτο- ο οποίος τα εξέδωσε γύρω το 1902 (ή 1905). Γνώμες περί Πρωτοκόλλων διάβασε: ΕΔΩ (Wikki), ΕΔΩ και ΕΔΩ
Πηγή
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Απάντηση