ΜΕΡΟΣ 2: Η DePuy International Limited καταδικάζεται σε πρόστιμο 4,829,000 £, για δωροδοκία ιατρών στην Ελλάδα, ώστε να κερδίζει Παραγγελίες

Ιστορικό.

Το 1998, η Johnson & Johnson (η εταιρεία που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες) αγόρασε την DePuy Incorporated, μια εταιρεία που εδρεύει στη Βαρσοβία, στην Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών. Η DePuy Incorporated έχει στην ιδιοκτησία της, την θυγατρική της εταιρεία, “British, DePuy International Limited”. Η DePuy International Limited εδρεύει στο Leeds (Μεγάλης Βρετανίας) και κατασκευάζει και εμπορεύεται ορθοπεδικά προϊόντα. Το “Serious Fraud Office – SFO”, διερεύνησε την παράνομη συμπεριφορά, που πραγματοποιούνταν από την “DePuy International Limited” στην Ελλάδα, μεταξύ των ετών 1998 και 2006. Η παράνομη συμπεριφορά συνδέεται με την πώληση των ορθοπεδικών προϊόντων.

Η παράνομη συμπεριφορά συνίστατο σε πληρωμές (μίζας), που πραγματοποιούνταν από την “DePuy International Limited” σε μεσάζοντες, με σκοπό να διοχετευθούν σαν πληρωμές διεφθαρμένων στελεχών, Ελλήνων επαγγελματιών γιατρών, που εργάζονται στο Ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας (ΕΣΥ). Οι πληρωμές προς τους ενδιάμεσους ανήλθε στο είκοσι τοις εκατό (20%) της τιμής, στην οποία το ορθοπεδικό προϊόν τελικά θα πουλιόταν. Οι πληρωμές καλύπτονταν από την Επιτροπή (προμηθειών) για τον ενδιάμεσο οργανισμό και ήταν διαθέσιμες, για να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή δέλεαρ ή ανταμοιβή (=μίζα) για τη χρήση των ορθοπεδικών προϊόντων που πωλούνταν από DePuy International Limited (και τα προωθούσαν οι Έλληνες γιατροί του ΕΣΥ).

Μεσάζοντας της “DePuy International Limited”, που συμμετείχε στην παράνομη συμπεριφορά, ήταν αρχικά η “Medec SA”. Τον Φεβρουάριο του 2001, η “DePuy International Limited” …εξαγόρασε την “Medec Α.Ε.” και άλλαξε το όνομά της, σε “DePuy Medec”. Το όνομα “DePuy Medec”, τον  Οκτώβριο του 2003, το άλλαξαν σε “DePuy Hellas”.

Το εταιρικό όφελος που επεδίωκε η “DePuy International Limited”, ως αποτέλεσμα των πληρωμών (μίζας) σε μεσάζοντες, ήταν η διατήρηση και η ενίσχυση της θέσης της στην Ελληνική αγορά. Η Ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε στους μεσάζοντες της “DePuy International Limited” σε λίρες £ Αγγλίας, το ποσό των 33.500.000 Ευρώ περίπου για τα ορθοπεδικά προϊόντα, μεταξύ των ετών 1998 και 2007.

ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Αρχίζοντας το Μάρτιο του 2006, η Johnson & Johnson προέβη σε εσωτερική έρευνα, σχετικά με υπόνοιες για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της εταιρείας τους, σε σχέση με την πώληση των ορθοπεδικών προϊόντων στην Ελλάδα. Η έρευνα αυτή προκλήθηκε από μια εσωτερικό καταγγελία. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η Johnson & Johnson έκανε μια έκθεση προς το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (“DOJ”) και προς τον Οργανισμό ασφαλείας “Securities and Exchange Commission («SEC»)” των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως προαναφέρθηκε, η Johnson & Johnson είναι μια Αμερικανική εταιρεία με έδρα (τις ΗΠΑ) και ως εκ τούτου διέπεται από τους οργανισμούς SEC και DOJ.

Τον Οκτώβριο του 2007 το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, παρέπεμψε το θέμα στο “Serious Fraud Office – SFO” και η υπόθεση γίνει επίσημα αποδεκτή (ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ – χε- χε- χε!!!) από το Διευθυντή του “Serious Fraud Office” για να ερευνηθεί. Η έρευνα στη DOJ και στη SEC, για την συμπεριφορά Ελλήνων (εμπλεκόμενων) είχε προχωρήσει, κατά το διάστημα μέχρι την εν λόγω παραπομπή. Η “DePuy International Limited”, συνεργάσθηκε πλήρως με την έρευνα που διενήργησε η SFO.

Μια διευθέτηση (σικ !!!!) που περιλαμβάνει την συμπεριφορά Ελλήνων, έχει οριστικοποιηθεί μεταξύ της DoJ και της Johnson & Johnson. Ο διακανονισμός (σικ !!!!) αυτός, είναι γνωστός ως “Συμφωνία Αναβαλλόμενης Εισαγγελικής Συνδρομής”. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα χρηματικό πρόστιμο ύψους 21.400.000 δολαρίων. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Johnson & Johnson έχει συμφωνήσει σε μια πολιτική κυρώσεων, όσον αφορά την συμπεριφορά Ελλήνων, με την SEC να επιβάλει (εντός των ΗΠΑ, για αδικήματα δωροδοκίας που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα!!!!!!!), πρόστιμο των 24.258.000 $ συν τους τόκους από 6.263.000 $.

Οι ελληνικές αρχές πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας “DePuy Hellas”, αξίας 5.785.000 €.

Η επιβολή ποινής αστικού δικαίου, για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και των πολιτικών που προτείνονται με τα πορίσματα του DoJ και του SEC για την ανάκτησή τους, φαίνεται ότι προκύπτει, ότι οι Ελληνικές αρχές και το Serious Fraud Office επέβαλαν ποινή, αφού έλαβαν υπόψη ή διαπίστωσαν ότι αφορά την ίδια παράνομη συμπεριφορά, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, για τη συμπεριφορά αυτή, αντιστοιχεί (στους δράστες) μια κύρωση παγκοσμίως (κι’ επειδή παγκόσμιοι καουμπόηδες είναι μόνο τα Αμερικανάκια, τότε …παγκοσμίως, μόνο αυτοί δικαιούνται να καταληστεύουν ευπρεπώς την παγκοσμιότητα κι’ αν τύχει να ξεχειλίσουν τα σκατά απ’ τους βόθρους της διαφθοράς, τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, δεν θα τα επιβάλει το κράτος-θύμα [Ελλάδα], αλλά το κράτος νταβαντζής και ληστής [ΗΠΑ]).

Παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη — Γιάνκης κερνάει, Γιάνκης πίνει!!!!!

Το Serious Fraud Office είναι της άποψης (σώπα ρε παιδί μου!!!!…), ότι εκείνοι που διαπράττουν σοβαρή απάτη ή / και αδικήματα δωροδοκίας, δεν πρέπει να θεωρούνται ή να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους εγκληματίες!!!! Σοβαρή εγκληματικότητα θα πρέπει να προβλεφθεί ότι είναι (η κλοπή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης) διπλώματος ευρεσιτεχνίας, για να το καταλάβουν όλοι (Αμερικάνικα χε-χε-χε-χε-χε).

Σχετικά με τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, οι ποινικές κυρώσεις, κατά της συμπεριφοράς Ελλήνων, έχει επιτευχθεί (!!!!! διευθετηθεί !!!!!) με τη σύναψη της “Συμφωνίας Αναβαλλόμενη Εισαγγελικής Συνδρομής”, μεταξύ της μητρικής εταιρείας “DePuy International Limited” και του (χε-χε-χε-χε- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ DΟJ -χε-χε-χε-χε-χε). Ο διευθυντής του Serious Fraud Office έχει καταλήξει στο (χε-χε-χε-χε- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ χε-χε-χε-χε) συμπέρασμα, ότι η ποινική δίωξη κατά συνέπεια, εμποδίζεται (χε-χε-χε-χε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ -χε-χε-χε-χε) στην δικαιοδοσία αυτή, από τις αρχές της διπλής διακινδύνευσης (….των Αμερικάνων που ξέρουν να καταπίνουν τα πρόστιμα, που πρέπει να επιβάλει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ -ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ- ΚΡΑΤΟΣ). Ο βασικός σκοπός του κανόνα της διπλής διακινδύνευσης (ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ) είναι να σταματήσει ο κίνδυνος για τον κατηγορούμενο (Αμερικανό), από το να διωχθεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα σε διαφορετικές δικαιοδοσίες (ΕΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ – αυτοί οι ληστές, κρατούν τη δικαιοδοσία και πάνω απ’ όλα ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ). Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΗΠΑ), η “Συμφωνία Αναβαλλόμενης Εισαγγελικής Συνδρομής” έχει τη νομική φύση μιας τυπικής σύναψης συμφωνίας που είχε υπογράψει, για να διενεργηθεί η έρευνα από το “Serious Fraud Office – SFO”, για τη δίωξη (των ΤΑΤΣΙ – ΜΙΤΣΙ – ΚΟΤΣΙ Αμερικάνικων αδικημάτων) και τιμωρεί την ίδια συμπεριφορά, (εγκλημάτων που διαπράχθηκαν) στην Ελλάδα.  (Δεν εμπιστεύονται τον Λοβέρδο, τον Ρακιντζή και πάνω απ’ όλους τον Σαμπατακάκη ????? Αίσχος).

Έχουν κατά συνέπεια (στη περίπτωση αυτή) συνδυασμένη εφαρμογή ποινικές και αστικές κυρώσεις, που αφενός επιβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τη μητρική και (αφετέρου) των περιουσιακών στοιχείων της Depuy International Limited, που έχουν παγώσει από την τρέχουσα Ελληνική έρευνα, που σχετίζονται με την ίδια συμπεριφορά στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, το Serious Fraud Office είναι πεπεισμένο, ότι η καταλληλότερη κύρωση είναι μια πολιτική “Αποκατάστασης της -Αμερικάνικης- Τάξης”, στο πλαίσιο του (Αμερικάνικου) νόμου περί προϊόντων εγκλήματος του 2002. (Το ότι όλα αυτά τα χρόνια, από τις δωροδοκίες-κλεψιές, ωφελείτο το Αμερικάνικο κράτος και συγχρόνως ζημιωνόταν με πλήρη εκδορά, το Ελληνικό κράτος, λίγη σημασία έχει, αν είσαι παγκόσμιος καργιόλης)

Όπως έχει περιγραφεί, ποσό περίπου 33,500,000 £,  αντιπροσωπεύει τις πωλήσεις, που στιγματίστηκαν από την παράνομη συμπεριφορά, από τα οποία καταβλήθηκαν μίζες στους Έλληνες μεσάζοντες (γιατρούς) των (Ελληνικών) δημόσιων νοσοκομείων από την DePuy International Limited. Περίπου ποσό 14,800,000 £ από αυτά, πέρασαν στους Έλληνες μεσάζοντες της DePuy International Limited, για προώθηση ορθοπεδικών προϊόντων, για χρήση τους από το (Ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας – ΕΣΥ). Κατά συνέπεια ποσό 14,800,000  £ μπορούμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει τις μίζες που λήφθηκαν παράνομα από τους μεσάζοντες γιατρούς.

Στο πλαίσιο της συνολικής επίλυσης, το Serious Fraud Office έχει λάβει ιδιαίτερα υπόψη του (χε-χε-χε-χε- να το δω και να μη το πιστεύω -χε-χε-χε-χε), τις περιπτώσεις της σύγχυσης και της αναπομπής, (που συνήθως παρατηρούνται όταν υπάαρχουν) περισσότερες από μία δικαιοδοσίες για την ίδια υποκείμενη παράνομη συμπεριφορά. Το Serious Fraud Office έλαβε επίσης υπόψη τις δυσκολίες της ενεργητικής αναψηλάφησης. (Θα με τρελάνουν τελείως τα Αμερικανάκια).

Η SEC θα επιβάλει μια αστική κύρωση (πρόστιμο υπέρ των Αμερικανών ληστών), ποσού 24,258.000 δολαρίων και οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, αξίας € 5,785,000.  (ο ληστευμένος Έλληνας συνήθως είναι κουβαρντάς και πονόψυχος, αν πρόκειται για λαδωμένους γιατρούς του διαλυμένου ΕΣΥ).

Το Serious Fraud Office έχει αναγνωρίσει, ότι δεν θα ήταν σκόπιμο, ούτε θα ήταν δυνατόν υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες της παρούσας υπόθεσης, να εφαρμόζονταν διαδικασίες είσπραξης του συνολικού ποσού, που εισέπραξαν παρανόμως οι μεσάζοντες γιατροί (τα πιράνχας του Αβραμόπουλου και της Ελάϊζα Ξενογιαννακοπούλου και του Λοβέρδου). Ο διευθυντής του Serious Fraud Office θεωρεί ότι το κατάλληλο ποσό που πρέπει να επιβληθεί σαν πρόστιμο, στο πλαίσιο μιας πολιτικής “Αποκατάστασης της Τάξης”, θα ήταν το ποσό των 4,829,000 £. (Είπα κι’ εγώ…. τόση Αμερικάνικη αναλγησία σε βάρος των  γιατρών του ΕΣΥ….. Για μια στιγμή φοβήθηκα ότι θα τους βαρούσανε με  ΣΤΕΛΘ 13ης γενιάς και με τους μεσάζοντες εξοντωμένους θα απομέναμε άνευ DePuy International Limited)….

Το Serious Fraud Office εξέτασε το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο (=γράμματα κερδίζουν, κορώνα χάνουμε). Έχει εργαστεί για να επιτύχει μια κύρωση στην δικαιοδοσία αυτή, που θα αποτελέσει τμήμα μιας συνολικής (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ) διευθέτησης, που θα αφαιρεί (πάντα υπέρ Αμερικάνων λαδωτών) όλες τις ανιχνεύσιμες παράνομες ιδιοκτησίες και την ίδια στιγμή θα επιβάλλει κυρώσεις. (ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ -ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ- ΛΑΟΥ).

Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας (σικ !!!!) ….Αμερικάνικης ντιρεκτίβας, είναι ότι η (Αμερικάνικη) εταιρεία θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας “Συμφωνίας Αναβαλλόμενης Εισαγγελικής Συνδρομής, μεταξύ του Αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης (και της Αμερικάνικης υπηρεσίας ελέγχου), η οποία …περιλαμβάνει την Ελληνική συμπεριφορά (ως μέρος της συνολικής εγκληματικής πράξης, ώστε να αιτιολογούν το “αφού δικάσαμε εμείς, εσείς δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε και να δικάζετε”) και επιβάλλει ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ χρηματική ποινή ύψους 21.400.000 δολαρίων (κατά προσέγγιση ισοδύναμο με 14,000,000 £ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ….ΕΛΛΑΔΑ. Η SEC θα επιβάλει μια αστική κύρωση 24.258.000 $ (περίπου ισοδύναμο 15.000.000 £) συν τους τόκους από 6.263.000 $ (κατά προσέγγιση ισοδύναμο με 4.000.000 λίρες) και οι Ελληνικές αρχές έχουν περιοριστεί στο ποσό των 5,785,000 € (ισοδύναμο με 5,000,000 £) επί των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Το Serious Fraud Office θα (επιδιώξει) να ανακτήσει (τελικά) το ποσό των 4,829,000 £, στα πλαίσια μιας πολιτικής “Αποκατάστασης της Τάξης”, σύμφωνα με τον νόμο περί προϊόντων εγκλήματος του 2002.

Σημειώσεις για τους συντάκτες:

  1. Το Serious Fraud Office είναι μια (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ) κυβερνητική υπηρεσία, υπεύθυνη για την έρευνα και τη δίωξη σοβαρών και πολύπλοκων υποθέσεων απάτης. Η SFO διευθύνεται από το Διευθυντή, ο οποίος ασκεί την εξουσία υπό την εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα. Αυτές τις εξουσίες που προβλέπονται από το νόμο περί ποινικής δικονομίας (1987).
  2. Τον Απρίλιο του 2010, ο Robert John Dougall, που ήταν διευθυντής του μάρκετινγκ της DePuy International Limited, ομολόγησε την ενοχή του, αφού παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη λήψη αποφάσεων για χορήγηση διεφθαρμένων πληρωμών προς τους επαγγελματίες γιατρούς (του ΕΣΥ) στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: http://www.sfo.gov.uk/press-room/latest-press-releases/press-releases-2011/depuy-international-limited-ordered-to-pay-%C2%A34829-million-in-civil-recovery-order.aspx
Μετάφραση και παρένθετα σχόλια): Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Οι Αμερικάνοι λένε αισχρά ψέματα. Το σκάνδαλο με τις μίζες των γιατρών, για τη προμήθεια των ορθοπεδικών ειδών και τη πλήρη κατάργηση κάθε διαγωνιστικής διαδικασίας, ώστε οι επίορκοι γιατροί του ΕΣΥ να αλωνίζουν και να έχουν παραμάγαζα μέσα στα Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, αποκαλύφθηκε από Ελληνικά ιστολόγια και την υπόθεση μετά, την ανέδειξαν παγκοσμίως, μερικά (λίγα) ανεξάρτητα ΜΜΕ.
Η μπόχα του τεράστιου σκανδάλου (στο οποίο εμπλέκονται και άλλες εταιρείες και πολλά πολιτικά πρόσωπα) έγινε πλέον τεράστιο και οι υπερατλαντικοί καουμπόηδες (έμπειροι ληστές) διαισθάνθηκαν ότι η υπόθεση αν συνεχιζόταν έτσι, θα έβγαινε εντελώς εκτός ελέγχου και θα εκτίθεντο ανεπανόρθωτα. Αφού βούισε το σύμπαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Αμερικάνοι ….ξανα-ανακάλυψαν το αυγό του Κολόμπου, τουτέστιν έστησαν το χοντροειδέστστο ψέμα της εσωτερικής καταγγελίας στην απατεώνισσα εταιρεία, για να κατασκευάσουν έρευνα στα μέτρα τους και να αποκλείσουν οποιαδήποτε έντιμη ή / και άτιμη σκέψη, για διενέργεια σοβαρού ελέγχου στο Ελλαδιστάν.
Για παράδειγμα: Δεν ήμουν ο μόνος, αλλά η ταπεινότητά μου, στο διάστημα 2002- 2008, σε περισσότερα από 50 (!!!!!) πορίσματά μου, για θέματα διαγωνισμών προμηθειών, μεταξύ άλλων, περιγράφω ακούραστα σε όλες κάθε φορά και το σκάνδαλο της προμήθειας ορθοπεδικών ειδών, με παράνομες απ’ ευθείας συναλλαγές-παραγγελίες των διεφθαρμένων ιατρών του ΕΣΥ με τους προμηθευτές.
Μη σας ζαλίζουν τα πολλά χοντρά νούμερα προστίμων. Η τελική βούληση της διεφθαρμένης Αμερικάνικης εξουσίας είναι δηλωμένη και αφορά μία και μοναδική ποινή προστίμου
4,829,000 £ (περίπου 5.400.000 €), την οποία θα επιβάλουν ….παγκοσμίως μόνον αυτοί υπέρ της τσέπης τους και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στο Ελλαδιστάν, να αποδεσμεύσουμε τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία των ληστών μας και να τους τα αποδώσουμε, για να μπορούν να επαναδραστηριοποιήσουν την έδρα της πανευρωπαϊκής μίζας στα αμερικάνικα ορθοπεδικά, γιατί στις διεθνείς αγορές κουμάντο κάνουν μόνο οι υπερατλαντικοί καουμπόηδες και κανένας άλλος. Το ποσό αυτό του εσωτερικού ππροστίμου, ενδέχεται να μειωθεί κι’ άλλο, για το καλό της αμερικάνικης ….παγκόσμιας αγοράς!!!! Και μας κάνουν και χάρη, αφού λένε δεν θα ασκήσουν διώξεις εναντίον των ιατρών που το Αμερικάνικο σύστημα διαφθοράς ….λάδωνε….. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ???????
Κι’ έχουν και σοβαρότερα πετρέλαια να ασχοληθούν……

Απάντηση