Ανταπόκριση: Ο αρχιραββίνος του Ισραήλ λέει, ότι ο Ομπάμα πρέπει να ελευθερώσει τον Pollard, αν θέλει μια άλλη (δεύτερη) θητεία.

Ο Yona Metzger, απευθυνόμενος στους “congregants”, λέει σε ένα κήρυγμα του Σαββάτου, ότι οι Εβραίοι που ψήφισαν υπέρ του Ομπάμα είναι απογοητευμένοι, και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να απελευθερώσει τον Pollard, σαν σημάδι της καλής πίστης.

 Από την Υπηρεσία της Haaretz

Ο Ashkenazi αρχιραβίνος του Ισραήλ, Yona Metzger, είπε (προς το εβραϊκό λόμπι του κογκρέσου) σε ένα κήρυγμα του Σαββάτου ότι αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιδιώκει επανεκλογή, θα πρέπει να απελευθερώσει τον Jonathan Pollard, μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Ισραήλ την Κυριακή.
Στο κήρυγμα που έγινε στη συναγωγή Yeshurun ​ στην Ιερουσαλήμ το Σάββατο, ο Metzger είπε ότι υπάρχει μια αίσθηση, ότι πολλοί Εβραίοι Αμερικανοί, που είχαν υποστηρίξει τον Ομπάμα στις τελευταίες εκλογές, είναι απογοητευμένοι από αυτόν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω της αδιαφορίας του Ομπάμα, στο θέμα της απελευθέρωσης του Pollard.

Ο Jonathan Pollard είναι ένας πολιτικός υπάλληλος του ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1987 με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ. Είναι φυλακισμένος σε μια ομοσπονδιακή φυλακή στην Βόρεια Καρολίνα.
“Εάν ο Ομπάμα θέλει να υπαγορεύσει την πολιτική του στο Ισραήλ, οφείλει να αποδείξει ότι έχει κοινά συμφέροντα με το Ισραήλ”, ανέφερε στο Ισραηλινό ραδιόφωνο ο αρχιραβίνος Metzger. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιραβίνος πρόσθεσε, ότι αυτά τα “κοινά συμφέροντα” θα πρέπει να αποδειχθούν μέσω της απελευθέρωσης του Pollard.
Η απελευθέρωση του κατάσκοπου Pollard έχει γίνει εδώ και καιρό το μήλο της έριδος μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο, το γραφείο του πρωθυπουργού (Νετανιάχου) έστειλε επιστολή στον Ομπάμα ζητώντας απελευθέρωση του καταδικασθέντος κατασκόπου για ανθρωπιστικούς λόγους. Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη αίτηση από το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Pollard……. …. …. …. …. …. …. …. …. …. ….
ΠΗΓΗ: http://www.haaretz.com/news/national/report-israel-chief-rabbi-says-obama-must-free-pollard-if-he-wants-another-term-1.356383
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση