Ελάχιστοι τίμησαν τη θυσία των 120 ηρώων του Αγρινίου

8 Μαΐου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκδήλωση τιμής και μνήμης των 120 αγωνιστών που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή,στις 14 Απριλίου του 1944,από τους κατακτητές πίσω από το ιερό της Αγίας Τριάδας στο Αγρίνιο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ και του ΔΣΕ.Στη σεμνή τελετή,που έγινε στην πλατεία των 120 στον τόπο της εκτέλεσης,παρέστησαν δυστυχώς ελάχιστοι πολίτες μεταξύ των οποίων παλαιοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης,συγγενείς των θυμάτων και κάποιοι ρομαντικοί που επιμένουν να θυμούνται και να τιμούν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για της πατρίδας την Ελευθερία.
Ελαμψαν με την απουσία τους οι δημοτικοί και κοινοβουλευτικοί μας άρχοντες,ενώ ελπιδοφόρα  ήταν η παρουσία μικρών παιδιών με τους γονείς τους.Συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους οι δύο φωτογραφίες εκείνης της μέρας με τους φρεσκοσκαμμένους τάφους και τους σορούς των ηρώων,που ήταν τοποθετημένες στη βάση του μνημείου μαζί με λίγα λουλούδια.
Χαρακτηριστική φιγούρα ο γηραιότερος ίσως αγωνιστής μπάρμπα Μήτσος Μπαλωμένος, με το βιβλίο του (Το ημερολόγιο ενός αγωνιστή) ανά χείρας,να μη μπορεί να σταματήσει τα δάκρυα του αναπολώντας τους χαμένους συντρόφους του.
Αιωνία σας η μνήμη αδέρφια!
Αναρτήθηκε από ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ

Απάντηση