Η σύζυγος του ανατραπέντος προέδρου (δικτάτορα) της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ έχει μπει για ιατρική παρακολούθηση, σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο, στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ-Σέιχ.
Νοσοκομειακές “πηγές” λένε, ότι υπάρχει υποψία, ότι η Suzanne Thabet Μουμπάρακ υπέστη καρδιακή προσβολή μετά τη σύλληψή της, ως ύποπτη μιας έρευνας για διαφθορά.
«Η Suzanne Thabet έχει μετακινηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Sharm El-Sheikh, μετά από υπόνοιες ότι έχει υποστεί καρδιακή προσβολή”, είπαν δια της κρατικής τηλεόρασης.

Η 70χρονη συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης απόκτησης πλούτου.
Νωρίτερα μέσα στην ίδια εβδομάδα, είχε κινήσει τις υποψίες, από έναν τραπεζικό λογαριασμό που περιέχει περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια και βρέθηκε να έχει στην ιδιοκτησία της ένα υπερπολυτελές σπίτι..
Και ο ίδιος ο Μουμπάρακ, είχε επίσης ένα ύποπτο καρδιακό επεισόδιο, στη διάρκεια της πρώτης του ανάκρισης τον Απρίλιο. Είναι υπό θεραπεία σε νοσοκομείο, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς σύλληψης.
Ο πρώην πρόεδρος (δικτάτορας) αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπλοκή στις δολοφονίες των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και της κατάχρησης εξουσίας για προσωπικό όφελος.
Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο, που οδήγησε στην πτώση του Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο
Οι δύο γιοι του, μαζί με τις δεκάδες των πρώην ανώτατων υπαλλήλων και υπουργών, και επιχειρηματιών που συνδέονταν με το καθεστώς του, κρατούνται στη διαβόητη φυλακή Tora του Καΐρου.
Οι περισσότεροι διαφωνούντες πολιτικοί (αντίπαλοι του Μουμπάρακ) στέλνονταν στη φυλακή Tora κατά τη διάρκεια της εποχής Μουμπάρακ!!!!.
Δικαστικές πηγές λένε, ότι ο Μουμπάρακ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή, εάν κριθεί ένοχος για τη δολοφονία των διαδηλωτών που στράφηκαν κατά του καθεστώτος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επανάστασης.
JR / HGH / MMN —- Πηγή: TV Press
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος

Υπενθυμίζω ότι η οικογένεια Μουμπάρακ ήταν κώλος και βρακί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και άλλα στελέχη της ενταύθα πλουτοκρατίας.

Απάντηση