Από τον Jonny PAUL
Η Βρετανοεβραία “βαρόνη” Pauline Νέβιλ-Τζόουνς, Υπουργός Επικρατείας για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παραιτήθηκε, επικαλούμενη επιθυμία της να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.
ΛΟΝΔΙΝΟ – Μια Βρετανίδα υπουργός Επικρατείας, η οποία δήλωνε ότι το Ισραήλ “είχε αποδείξει στον κόσμο” πώς να αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία, διατηρώντας παράλληλα τη δημοκρατία και η οποία είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τον γεννημένος στο Ισραήλ, Ουζμπεκιστανό υπήκοο, τον γνωστό “πάμπλουτο ολιγαρχικό” Μάικλ Cherney, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Κάμερον.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Βαρόνη Pauline Νέβιλ-Τζόουνς, Υπουργός Επικρατείας για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παραιτήθηκε μετά από “δικό της αίτημα”, προκειμένου να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα
.
(Υπενθυμίζουμε ότι η Βαρόνη) μιλώντας το 2008, μετά από ένα ταξίδι της στο Ισραήλ, είπε, ότι η Βρετανία θα μπορούσε να μάθει από το Ισραήλ για το πώς να χειριστεί τις τρομοκρατικές απειλές.
Η πρώην επικεφαλής της μικτής επιτροπής πληροφοριών της Βρετανίας, Νέβιλ-Τζόουνς πέρυσι απείλησε να παραιτηθεί, όταν ΑΠΟΚΛΕΊΣΤΗΚΕ ο διορισμός της σε θέση κλειδί του υπουργικού συμβουλίου, όταν μετά από παρέμβαση της μυστικής υπηρεσίας “M15″ αποκαλύφθηκε ο δεσμός της με τον Ρωσοεβραίο ολιγάρχη Cherney και ένα άλλο ρωσοεβραίο «ολιγαρχικό”, μέλος της τοπικής αντικατασκοπείας και ασφάλειας Dimitry Firtash, ανέφερε το πρακτορείο ΗΒ σε ανταπόκριση που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ότι είχε διασυνδέσεις με τους δύο δισεκατομμυριούχους, με σοβαρές ενδείξεις για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και την ηγεσία της Ρώσικης μαφίας, όπως έγραψε και η εφημερίδα Daily Mail.
Σύμφωνα με μια πηγή που αναφέρθηκε από την εφημερίδα, (η υπηρεσία) “MI5 έστειλε μια περίληψη των πληροφοριών της, σχετικά με τις οικονομικές διαπλοκές της Jones-Neville με τους δύο ολιγάρχες. Με βάση την εν λόγω έκθεση και την ξεχωριστή ενημέρωση από τους πολιτικούς συμβούλους του, (ο Βρετανοεβραίος) Cameron εξαναγκάσθηκε να μη τη διορίσει (με τη θέλησή της!!!)”.
Μετά από αυτά, η Νέβιλ-Τζόουνς είχε την πιο χαμηλόβαθμη θέση ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπεύθυνη για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία.
Ο υποβιβασμός ειπώθηκε ότι εξαγρίωσε την πρώην διπλωμάτη καριέρας, της οποίας η καριέρα διήρκεσε περισσότερα από 30 χρόνια και που υπηρέτησε σε πάρα πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και της Ουάσιγκτον και της Βόννης.

Ο Πρωθυπουργός David Cameron, μόλις την περασμένη εβδομάδα της επαίνεσε, για τη συμβολή της, για την εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας και για την κατάρτιση του αρχικού σχεδίου, για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
ΠΗΓΗ: http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=220533&R=R4
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος

Απάντηση