Οι “Πλατανομορφές” της Εύβοιας !!!!….

17 Μαΐου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ——>> ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφικη επιμελεια —->> ΧΡΟΝΟΣ-ΝΑΡΝΙΑ
O δρόμος….Ανηφορικός και δύσβατος…. Η φύση απούσα και παρούσα κάποιες στιγμές. Βλέπετε η φωτιά προς διετίας έγδυσε το πράσινο από τις περισσότερες πλαγιές της νότιας Εύβοιας, ευτυχώς που η περιοχή σφύζει από νερά, καταρράκτες και ρυάκια και έχει αρχίσει να πρασινίζει πάλι.
Σκοπός αυτού του ταξιδιού; Η περιγραφή για ένα μέρος που μας διηγήθηκαν οι λιγοστοί κάτοικοι-βοσκοί που συναντήσαμε στο χωριό Πλατανιστός και μας μίλησαν για ένα μέρος που το αποκαλούν ”κακία ράχη”(Λόγω των αέρηδων).Σ αυτό το μέρος λοιπόν μας είπαν ότι θα βρούμε τις πλατανομορφές, ,ενας τόπος δηλαδή όπου κάθε πλάτανος φέρει μια μορφή! Αδύνατον αναφώνησα! Μορφή και πλάτανος; Όλα μαζεμένα; Ε αυτό δεν γίνεται….Κι όμως μου απάντησαν και συνέχισαν… Μόλις ανέβετε την κορυφή του βουνού στην πρώτη στροφή θα συναντήσετε ένα εικονοστάσι, είναι βαμμένο μισό κόκκινο και μισό μπλε. Κόκκινο για την κόλαση και μπλε για τον ουρανό! Μετά από αυτό θ αρχίσετε να κατηφορίζετε, τρεις στροφές δρόμος και θα συναντήσετε τον γεροπλάτανο (λένε ότι είναι πάνω από 1.000 ετών ). Εκεί θα σταματήσετε και τα πλατάνια  θα σας δείξουν τον δρόμο….
Έτσι κι έγινε
….στο τέλος της κορυφής βρήκαμε το εικονοστάσι, ….κόκκινο και μπλέ….
….και μετά απο 3 στροφές δρόμο, ο γεροπλάτανος…..
Και το παραμύθι ξεκίνησε, εσείς απλά βάλτε την φαντασία σας σε λειτουργία….
Τα πλατάνια όντως μας έδειξαν τον δρόμο και η μητέρα φύση μας άνοιξε για άλλη μια φορά την αγκαλιά της και μας καλωσόρισε στο σπίτι της
Μακάρι να μπορούσαμε να σας τα δείξουμε όλα, αλλά καλό είναι κάποια στιγμή της ζωής σας να πάτε και εσείς εκεί….. Είπαμε, οποίος γυρίζει….. Μυρίζει…..
Αναρτήθηκε από την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Απάντηση