Μια Μέρα Πριν την Επίσκεψη Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, το Ισραήλ Ανακοίνωσε τη κατασκευή 1500 Νέες Παράνομων Κατοικιών

Του Munjed Jadou

Για άλλη μια φορά, για όσους ακόμη δεν γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του Ισραήλ, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή 1.500 νέων (παράνομων) ισραηλινών κατοικιών, σε οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μια ένδειξη ότι το Ισραήλ απομακρύνεται από την ειρήνη, και κατευθύνεται προς τη δεξιά πτέρυγα και τον ριζοσπαστισμό.

Η τελευταία ανακοίνωση από τη λεγόμενη “Επιτροπή Οικισμού και Χωροταξίας της Ιερουσαλήμ”, η οποία δημοσιεύθηκε από το ισραηλινό κανάλι 10 την Τετάρτη το βράδυ, γνωστοποιεί ότι η επιτροπή αυτή, θα ολοκληρώσει τα σχέδια των 1500 νέων σπιτιών στους οικισμούς Bisgat Zaiv και Har Homa, στην ανατολική Ιερουσαλήμ την Πέμπτη.

Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους Παλαιστινίους, τις αραβικές χώρες καθώς και στις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα, τους οποίους το Ισραήλ συνηθίσει να εκθέτει και να προκαλεί, με την επίδειξη της Ισραηλινής αλαζονείας, όταν πρόκειται για θέματα παράνομου εποικισμού.

Το Ισραήλ ήταν σαφής στο μήνυμά του, που ήρθε μόλις μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του Προέδρου Ομπάμα με τον Νετανιάχου, και με αυτό δίνει κάποια γεύση από τις σκοτεινές εποχές των δραστηριοτήτων του στη περιοχή και τις αστραπιαίες εισβολές στα παλαιστινιακά εδάφη. Ειδικά σε μια εποχή που οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να χειριστούν την ισραηλινή συμπεριφορά, και σύμφωνα με έρευνα του Ynet, πιστεύεται, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ζητήσει από το Ισραήλ να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 με κάποιες αλλαγές και έσπευσε να αμφισβητήσει την έρευνα, κατά τρόπο που να δείχνει τις αδυναμίες της Ουάσιγκτον… ….. ….. ….. ….. ….. ….. ….. ….. …… ……
Περισσότερα στη Πηγή: Παλαιστινιακό Network News

Απάντηση