Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.

Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών.
Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
ΠΗΓΗ:  newsit.gr
Αναρτήθηκε από Διηνέκης

1 Comment

 • Ο/Η τουρκοφαγος λέει:

  Το θέμα με την λέπρα των μεταναστών είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ γιά τα στοιχεία της νόσου στην πατρίδα τους (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑ!)
  Αν είναι ΣΥΧΝΗ εκεί, τότε και μετανάστες από ΕΚΕΙ είναι σε «κίνδυνο» και οι «αδήλωτοι» σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
  Αλλά το πρόβλημα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ της χώρας λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ.
  Εκεί, η κάθε κυβέρνηση διορίζει τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ γιά να έχουν ένα εισόδημα οι άνθρωποι-κρίμα να μην έχουν αφού είναι το κόμμα τους στην εξουσία.
  Χτές ήταν ο Πιερρουτσάκος
  Σήμερα η Κρεμαστινού.
  Στα ενδιάμεσα ο Χατζάκης και ο Σαρόγλου. Ολοι καλά παιδιά όλοι του «κομματικού κύκλου».
  Γι’ αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ-ΜΑΥΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.
  Παράδειγμα που δείχνει το σημείο μηδέν της ελλάδος στην υγεία = Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΕΟΠΛΑΣΙΩΝ. Σε άλλη χώρα θα είχε γίνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ.
  Εδώ δυστυχώς, «FINIS GRECIAE»….
  Αλλη μεγάλη παράλειψη το κλεισμένο εδω και χρόνια ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Τι το έφτιαξαν αφού δεν θέλουν να δουλεύει??????

Απάντηση