Εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης…

23 Μαΐου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Από το http://www.flashnews.gr/

Για μια ακόμη χρονιά οι σύμμαχοι στρατιώτες που έλαβαν μέρος  στη Μάχη της Κρήτης τιμήθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Συμμαχικό Νεκροταφείο. Η παρουσία δε, των βετεράνων πολεμιστών στην καθιερωμένη εκδήλωση αποτελεί την ζωντανή εικόνα μιας ιστορίας για μιας μάχης που  άλλαξε τη ροή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι παρεβρισκόμενοι σήμερα με το θερμό χειροκρότημα τους απέδωσαν τιμή και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους ήρωες ενός αγώνα για την ελευθερία.
Το παρών στην εκδήλωση μνήμης στο συμμαχικό νεκροταφείο έδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Παν. Μπεγλίτης, ο Δούκας του Gloucester ,ο  πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης , βουλευτές  του νομού, εκπρόσωποι  των τοπικών Αρχών, ο  Υπουργός  Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, και ο  Αρχηγός των  Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας , εκπρόσωποι των χωρών των συμμαχικών δυνάμεων που συμμετείχαν στη Μάχη της Κρήτης, και πλήθος κόσμου.
Τιμές στους ήρωες απέδωσε με τη ρίψη κανονιοβολισμών πλοίο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σούδας.

Αναρτήθηκε από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 71

1 Comment

Απάντηση