Απαντώντας στην ανάρτησή μας ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5′ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ έστειλε τη παρακάτω επιστολή:

Μαρούσι, 23 Μαϊου 2011

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε ανάρτηση της ιστοσελίδας σας.

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης της ιστοσελίδας σας για τις διαδικασίες ανάθεσης μιας σειράς έργων στο Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαίτερα την κατασκευή νέων πεζογεφυρών,  θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, κανένα έργο στο Δήμο Αμαρουσίου δεν ανατίθεται, τουλάχιστον στη διάρκεια θητείας της σημερινής Διοίκησης, με διαδικασίες που δεν είναι απόλυτα νόμιμες και διαφανείς.
Δεύτερον, με απόλυτο σεβασμό στα όσα προβλέπουν οι Νόμοι, τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει μια σειρά από σημαντικά έργα σε όλο το Μαρούσι, η νομιμότητα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Και μάλιστα τα έργα αυτά εκτελέστηκαν με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες της πόλης.
Ποιες είναι οι ανακρίβειες και ποια η αλήθεια
1. Ήταν απολύτως νόμιμη η εκτέλεση του έργου των δύο πεζογεφυρών που ήδη έχουν τοποθετηθεί, με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων εργοληπτικών εταιρειών, κι αυτό λόγω του επείγοντος του έργου. Κάθε μέρα καθυστέρησης θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια κι άλλων ανθρώπινων ζωών,  εξαιτίας των δεκάδων ατυχημάτων που συμβαίνουν στον άξονα της Κηφισίας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, σήμερα το Μαρούσι έχει το προνόμιο να διαθέτει ήδη 2 πεζογέφυρες, όταν σε άλλους Δήμους παλεύουν χρόνια να πετύχουν το ίδιο.
2. Ο συγκεκριμένος τρόπος δημοπράτησης αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης. Ενώ εγκρίθηκε και κρίθηκε σύννομη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του σχεδίου συμβάσεως (υπ’ αριθμόν 226/2009 πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου).
3. Την ίδια ακριβώς νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήσαμε κατά την κατασκευή των δύο πρώτων πεζογεφυρών, ακολουθήσαμε και για τις επόμενες πεζογέφυρες που θα κατασκευαστούν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο, ούτε είναι δυνατόν να αδρανήσουμε, και έτσι να προκύψει κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή.
4. Ο προϋπολογισμός του έργου των νέων πεζογεφυρών δεν είναι υψηλότερος από εκείνον που αφορά στις πρώτες πεζογέφυρες που κατασκεύασε ο Δήμος μας.
Και αυτό, εάν υπολογιστεί η  αύξηση του φ.π.α. από 19 σε 23% και η διαφορά διαστάσεων (μήκος- πλάτος)  και εδράσεων μεταξύ των δύο έργων. Ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικό συμβατικό αντικείμενο, αφού οι νέες πεζογέφυρες είναι πιο βεβαρημένες, τόσο από πλευράς διαστάσεων, όσο και από άποψη μεγέθους εδράσεων.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Αμαρουσίου επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι σε όλες τις αναθέσεις έργων τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια.
Στο πλαίσιο της απόλυτης εφαρμογής του νόμου, ο Δήμος  Αμαρουσίου θα σεβαστεί την απόφαση της Περιφέρειας και τις σχετικές υποδείξεις της, με κεντρικό στόχο την ταχύτερη εκτέλεση του έργου αυτού που είναι αναγκαίο για την τοπική κοινωνία και κυρίως, για την αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
=====================================
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
Δήμαρχε, ξέρεις πόσες δαπάνες, που είχαν κριθεί “νόμιμες” από τις υπηρεσίες Επιτρόπων Ε.Σ. έχω στείλει για δικαστική διερεύνηση???? Κι’ αν ρε δήμαρχε είσαι καθόλα νόμιμος στις διαδικασίες, γιατί δεν τη πολεμάς την απόφαση της Περιφέρειας???? ή οι δικές σου υπηρεσίες παρατύπησαν ή της Περιφέρειας – τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει!!!! Κι’ αν οι υπηρεσίες σου ήσαν εντάξει, γιατί υποχωρείς εσύ που είσαι σωστός, στις πονηριές της Περιφέρειας????? Και τέλος, τώρα προέκυψε η ανάγκη “της απόλυτης εφαρμογής του νόμου”??????? Πριν γινόταν ξώφαλτσα?????

Απάντηση