6,64 δισεκατομμύρια δολάρια ζητούν ως αποζημίωση Αμερικανοί πολίτες, από Ισραηλινή κυβέρνηση και την AIPAC, για τη κλοπή, χρήση και συναλλαγή απόρρητων δεδομένων των ΗΠΑ
Ουάσιγκτον, DC.
Σήμερα (χθες 24-5-2010) το τμήμα 301 της Επιτροπής των Εμπορικών Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έλαβε επίσημα αίτηση, με την οποία απαιτούνται 6,64 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, υπέρ των εξαγωγέων των ΗΠΑ. Το 1984 οι εξαγωγείς των ΗΠΑ κλήθηκαν να υποβάλουν εμπιστευτικά δεδομένα των επιχειρήσεων για τις τιμές τους, το μερίδιο αγοράς, τις εσωτερικές δαπάνες τους και τη στρατηγική τους στην αγορά, δήθεν για τη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου. Η USTR παρείχε εγγυημένη εμπιστευτικότητα και συγκεντρώνοντας τα δεδομένα σε μια διαβαθμισμένη απόρρητη έκθεση, που θα τη χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έλαβε την έκθεση που συνέταξε η USTR και τη προώθησε στην Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Θεμάτων, η οποία τελικά την χρησιμοποίησε, στις δραστηριότητες των ομάδων της για ιδιωτικά συμφέροντα και για τις δημόσιες σχέσεις της (συναλλαγές της). Αποχαρακτηρισμένα αρχεία ερευνών του FBI για τη διαρροή των απόρρητων δεδομένων αποκαλύπτουν, τη νομοθετική σκηνοθεσία από (την Ισραηλινή οργάνωση) AIPAC, η οποία επανηλειμένα έκανε παράνομη χρήση των δεδομένων (πληροφοριών), πριν από την επιστροφή της έκθεσης με εντολή του USTR. Στην έρευνα του FBI, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Νταν Halpern εξαναγκάσθηκε να παραδεχθεί την απόκτηση των διαβαθμισμένων απόρρητων εγγράφων και ότι την έδωσε στην (Ισραηλινή οργάνωση) AIPAC.
Σύμφωνα με την αναφορά (του FBI), το Ισραήλ διακίνησε παράνομα σε (Ισραηλινές) επιχειρήσεις τα εμπιστευτικά δεδομένα που είχαν κλαπεί από τις Αμερικανικές εταιρείες και ομίλους της βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες (Ισραηλινές) βιομηχανίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, ώστε να διεισδύσει εύκολα στην Αμερικανική αγορά. Το Ισραήλ κέρδισε έτσι ένα αδικαιολόγητο συστημικό πλεονέκτημα. Οι διακρατικές συμβάσεις ΗΠΑ-Ισραήλ αποτελούν ανωμαλία μεταξύ όλων των διμερών συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών, δεδομένου ότι τα οφέλη κυρίως στο εξωτερικό εμπόριο, προσφέρουν (εντός της Αμερικάνικης αγοράς), έναν προορισμό για το 40% των εξαγωγών του Ισραήλ. Η αναφορά (του FBI) ισχυρίζεται, ότι είναι πλέον (το Ισραήλ) διαθέτει μια “ιδιωτική βιομηχανία” που ….χρηματοδοτείται από τα (Αμερικάνικα) προγράμματα ….εξωτερικής βοήθειας!!!!. Το 2010 οι διακρατικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, παρήγαγαν ένα έλλειμμα 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος των ΗΠΑ, στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές αγαθών. Πάνω από μία δεκαετία το έλλειμμα των ΗΠΑ (μόνο εξ αιτίας της παράνομης εύνοιας του Ισραήλ) ήταν κατά μέσο όρο 7,09 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το συνολικό έλλειμμα εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ με το Ισραήλ, σε σημερινή αξία από το 1985, είναι 80,9 δισεκατομμύρια δολάρια!!!!
— ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η ανάλυση όλων των άλλων διμερών συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι δεν απέδωσε κανένα συστημικό πλεονέκτημα, υπέρ κανενός από τους εταίρους της. Το 2010, οι ΗΠΑ είχαν συνολικό πλεόνασμα, της τάξης των 31,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε εφαρμογή διακραατικών Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, από όλους τους άλλους διμερείς εταίρους της, αν και το 2006 και το 2007 οι ίδιες αυτές συμφωνίες είχαν δώσει στις ΗΠΑ ένα μικρό έλλειμμα.
Η αίτηση-αναφορά (των ανδιαφερόμενων Αμερικάνικων εταιρειών) συνιστά μια απαίτηση ύψους 6,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατ ‘αναλογία κατανεμόμενη μεταξύ των περίπου 80 αμερικανικών οργανισμών, σύμφωνα με την υστέρηση των εσόδων τους, έτους 2010. Σε περίπτωση που η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα καταβάλει αποζημίωση άμεσα, η αίτηση-αναφορά συστήνει στις ΗΠΑ, να εφαρμόσουν πενταετή επιβολή δασμών εισαγωγής, για όλες τις Ισραηλινές εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια για την αποζημίωσή τους.
Για πληροφορίες σχετικά με την αναφορά (αίτηση αξιωσης) και την φόρμουλα αποζημίωσης, (οι τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι), καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Grant F. Smith στο Ινστιτούτο για την έρευνα: Πολιτικής για τη Μέση Ανατολή, στην Washington, DC στο 202-342-7325 ή μέσω email στο [email protected]
ΠΗΓΗ: http://www.businesswire.com/news/home/20110524006801/en/6.64-Billion-Damages-Sought-Israeli-Government-AIPAC

ΠΗΓΗ:  http://classic.cnbc.com/id/43155320
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση