Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έκλεισε ένα διάσημο μοναστήρι στη Ρώμη, μετά από διαμαρτυρίες Ιταλών στα ΜΜΕ.
Το Santa Croce στο Gerusalemme, έκλεισε λόγω των φημών για έλλειψη λειτουργικής, οικονομικής και ηθικής πειθαρχίας, σύμφωνα με άρθρο της “La Stampa”.
(Οι δραστηριότητες του “Μοναστηριού” βασίζονταν στις “ιδέες” της αδελφής Anna Nobili, πρώην χορεύτριας)
Έγινε επίσης γνωστό, ότι οι λίγοι εναπομείναντες Κιστερκιανοί μοναχοί θα μεταφερθούν σε άλλες κοινότητες στην Ιταλία.
Η ηγουμένη της βασιλικής (=του μοναστηριού), μια φανταχτερή πρώην σχεδιάστρια μόδας του Μιλάνου, κίνησε το ενδιαφέρον πολλών πριν από δύο χρόνια.

Η “Il Messaggero” αναφέρει ότι η Simone Fioraso έκανε σοβαρές μετατροπές στην εκκλησία, ανακαίνισε ανατρεπτικά τον εσωτερικό της χώρο, δημιούργησε ένα …ξενοδοχείο, συγκαλεί τακτικά συναυλίες, πραγματοποιεί τηλεμαραθώνιους, κάνει εκπομπές ανάγνωσης (ερμηνείας) της Βίβλου και προσκαλεί τακτικά διάσημους επισκέπτες, με μια ασυνήθιστη προσέγγιση της …θρησκευτικότητας.
Μία από τις μοναχές της μονής, η Άννα Nobili, πρώην lap-χορεύτρια, πήρε σύμφωνα με πληροφορίες μέρος σε παραστάσεις χορού με άλλες μοναχές κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών.
Αλλά, όπως αποδείχθηκε, το Βατικανό, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν ήταν ευχαριστημένο από τις φήμες που κυκλοφορούσαν σχετικά με τη συμπεριφορά των μοναχών.
“Μετά από μια έρευνα διαπίστωσε την ύπαρξη λειτουργικών και οικονομικών παρατυπιών, καθώς και ότι  ο τρόπος ζωής των καλογριών δεν ήταν σύμφωνα με αυτή που αρμόζει σε εναν μοναχού”, δήλωσε ο Πατέρας Ciro Benedettini, εκπρόσωπος του Βατικανού, όπως έγραψε η εφημερίδα Guardian.
Η έρευνα διεξήχθη με ευθύνη της Συνόδου του Βατικανού, με πρόσχημα αφιερώματος για τη ζωή στα Ινστιτούτα, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, γράφει η La Stampa.
Το “Santa Croce” είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα μοναστήρια της Ρώμης, και χτίστηκε γύρω από ένα παρεκκλήσι, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα.
Το προσκύνημα, είναι σε μία από τις κεντρικές θέσεις της ιταλικής πρωτεύουσας, και πιστεύεται ότι ήταν ένα σπίτι, στο οποίο φυλάσσοντααν ιερά κειμήλια.
ΠΗΓΗ:  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13559219
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

(ΘΕΛΕΙ Η ΙΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ’ Η ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ….)

Απάντηση