Ή απο Γουδί θα πάτε ή απο ….γουδοχέρι!!!!…

30 Μαΐου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Θέλω μια φορά ακόμα να θυμίσω την αλαζονεία μας και τον εγωισμό μας από μια άλλη όμως πλευρά. Εθνική! Θυμάστε τι λέγαμε για τις γειτονικές μας χώρες; Οι γυφτοσκοπιανοί  που τολμούν και μας επιβουλεύονται, Αλβανοί τουρίστες, οι ανατολίτες Τούρκοι και πολλά και διάφορα άλλα!
Καλά για την Τουρκία δεν συζητάμε, είναι μια παγκόσμια δύναμη και μιλάω οικονομικά κυρίως! Και μην σας φανεί
καθόλου απίθανο να βρεθούμε σε καμιά Άγκυρα ζητώντας τίποτε δανεικά! Αλλά και οι άλλες Βαλκανικές χώρες της περιοχής μας όλο και πάνε κάπως καλλίτερα, σύμφωνα και με την καθοδήγηση οικονομικών οργανισμών και της ΕΕ κλπ.  Εμείς οι ξιπασμένοι αριστοκράτες που ψωμολυσσάμε, αλλά ακόμα  δεν μπορούν να βρουν οι πολιτικοί μας μια κοινή συνισταμένη, να προσπαθήσουν να σώσουν τη χώρα;  Έτοιμους μας έχουν για κλωτσιά στην ΕΕ κι εμείς επιμένουμε να αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου και να αλλάξουμε την ένωση και να μας χαρίσουν τα χρέη και να μας συμπεριφέρονται καλλίτερα και πιο κόσμια!  Μα πού ζούμε;
Σαν να θέλει ο ζητιάνος ο κουρελής, να χτυπήσει την πόρτα της βίλλας, να τον βάλουν μέσα να φάει  και να κοιμηθεί, να πάρει και το μισθό του και να εκφέρει και άποψη για τη διακόσμιση του σαλονιού και της πισίνας!  Μήπως οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται;
Οι πολίτες έχουν καταλάβει πολύ καλά, και συγκεκριμένα τι τους φταίει! Οι κυβερνώντες  την τελευταία εικοσαετία τουλάχιστον τους φταίνε, τους τα λένε κατάμουτρα, κι αυτοί αντί να τσακιστούν και να φύγουν, επιμένουν να μας λένε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα σώσουν τη χώρα! Η γαμημενη η κοροϊδία είναι τεράστια! Βρε καραγκιόζηδες, σας αφήσαμε δεκαετίες ολόκληρες και σχεδόν ότι κάνατε οδηγήθηκε σε αποτυχία! Για διαβάστε τι  λένε οι πολίτες για σας…  Οι οχτώ στους δέκα δεν σας έχουν καμιά εμπιστοσύνη!  Ήταν δε άμεση ανάγκη να δώσετε  και την κυβέρνηση και την υποστήριξή σας σε δέκα είκοσι τεχνοκράτες, χωρίς να τους βάζετε τρικλοποδιές, μπας και καταφέρουν να σώσουν τον τόπο!  Ενώ τώρα τι κάνετε; Δεν συμφωνείτε σε τίποτε για κομματικούς και για ωφελιμιστικούς λόγους… Ναι, ναι! Κουβεντιάζεται ότι περιμένετε να εισπράξετε ακόμα και τώρα καμιά μίζα από τις αποκρατικοποιήσεις!
Αλλά σας το είπα και άλλες φορές! Ο λαός είναι έτοιμος να εκραγεί, και όταν το ποτάμι θα ξεχειλίσει  δεν θα σας σώσει καμιά δικαιοσύνη για να την εμπαίζετε με επιτροπές και προανακριτικές σκανδάλων, και του κώλου τα εννιάμερα … Θα μπουκάρει ο κόσμος από παντού και είναι αμφίβολο να θα θελήσει κανένας ένστολος να τον κρατήσει…  Έστω και την τελευταία ώρα συμφωνήστε εθνικά και πατριωτικά και δώστε την εξουσία σε εκείνους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, και όχι σε κάτι Τίνες και Μάγιες και Νταλάρες… Είναι πολύ αργά για φεμινιστικές αηδίες και για ανοχή της παρέας σας, να κάνει ο κάθε φίλος σας το κομμάτι του. Ο λαός σάς βλέπει με μισό μάτι!
Προσέξτε μη βρεθείτε με το δικό σας μαυρισμένο!
Αναρτήθηκε από KAPISTRI

Απάντηση