Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner, Ανησυχεί για το Αποτέλεσμα Ψηφοφορίας, για Απαίτηση να Δοθεί Τέλος στον Πόλεμο της Λιβύης, (Επικαλούμενος) ότι αυτό «θα επηρεάσει δυσμενώς» τον πόλεμο!!!

Από Ditz Jason
Για ένα έθνος που είναι σε μια κατάσταση διαρκούς πολέμου, οι αντιπολεμικές ψηφοφορίες είναι ένα τιμητικό χάσιμο χρόνου, γιατί έχει γίνει παράδοση, οι αντιπολεμικές προτάσεις, να δίνουν την ευκαιρία στο Κογκρέσο, να ενεργεί σαν να είναι κάτι που θέλει, για να πετύχει τους σκοπούς του, και θέλουν οι πιο σωβινιστές συνάδελφοί τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν σημαία τους τις εμπρηστικές ομιλίες, και να καταγγέλλουν το ψήφισμα ως προδοσία. Όλα αυτά άλλαξαν την περασμένη εβδομάδα, όταν πρόταση για το Αφγανιστάν, πέρασε με τις ψήφους 9 μελών.
Το Κογκρέσο έδινε επίσης την αίσθηση, ότι στην επόμενη ψηφοφορία, μέσα στην εβδομάδα, για ένα νέο ψήφισμά του, που θα απαιτεί να δοθεί ένα τέλος στον πολέμου στη Λιβύη!!!!!. Σήμερα, όμως, η Ρεπουμπλικανική ηγεσία ανακοίνωσε, ότι αναβάλλει την ψηφοφορία (για τον πόλεμο της Λιβύης) επ’ αόριστον, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας, ότι μπορεί στην πραγματικότητα να περάσει και να εγκριθεί (η αντιπολεμική πρόταση).
Ο ρεπουπλικάνος
Dennis Kucinich, ζήτησε να παραταθεί το νομοσχέδιο με τις ενισχυμένες (εξουσίες του Ομπάμα), μετά από μια σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ηγεσία του ΝΑΤΟ, με την οποία (το ΝΑΤΟ) γνωστοποιούσε, ότι είχαν επεκτείνει τον δήθεν βραχυπρόθεσμο πόλεμο για άλλες 90 ημέρες, λέγοντας ότι (το ΝΑΤΟ) είναι “αποφασισμένο να συνεχίσει τη λειτουργία του”. Αλλά για τον Πρόεδρο Ομπάμα, ήδη έχει ξεπεραστεί πολύ πέραν των 60 ημερών, η αρχική εγκεκριμένη προθεσμία διάρκειας του πολέμου, και αντιμετωπίζει σημαντικές αντιδράσεις, και από τις δύο πλευρές (δημοκρατικών – ρεπουμπλικάνων) για την απόφασή του να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο.
Και ενώ η δημοκρατική ηγεσία της Βουλή παραμένει, όπως πάντα, σταθερά πίσω από τις εγκρίσεις όλων των πολέμων οπουδήποτε, οι απλοί βουλευτές του κόμματος είναι θυμωμένοι με την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα, για να ξεκινήσει έναν πόλεμο χωρίς καμία διαβούλευση με το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων John Boehner λέγεται ότι είναι “ανήσυχος διότι, εάν αυτό (το νομοσχέδιο) επρόκειτο να έρθει τώρα για ψήφιση, είχε πολλές πιθανότητες να περάσει”, και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι “αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τον πόλεμο”.
Ακόμα, δεδομένου ότι το ψήφισμα (έγκρισης) του πολέμου, βασίζεται σε νόμο του 1973 περί των εξουσιών, ο ρεπουμπλικάνος Dennis Kucinich, μπορεί να ισχυρίζεται, ότι ακόμα μια ψηφοφορία, πέρα ​​από τις αντιρρήσεις της ηγεσίας, μπορεί να γίνει το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα. Η καθυστέρηση μπορεί να εξασφαλίζει κάποιο χρόνο στη κυβέρνηση (Ομπάμα) για να εφεύρει κι’ άλλες δικαιολογίες για μια σύγκρουση (πόλεμο), που ακόμη και ο Γραμματέας Γκέιτς παραδέχτηκε, ότι δεν ήταν “ένα ζωτικό Αμερικανικό ενδιαφέρον.” Το αν αυτή η καθυστέρηση θα είναι αρκετή για να αναβάλει συνεχώς την ψηφοφορία, απομένει να το δούμε.
ΠΗΓΗ: http://news.antiwar.com/2011/06/01/house-postpones-vote-against-libya-war-over-fear-it-might-pass/
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση