ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ και ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ !!!

ΕΙΔΙΚΗ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – Τ.Ν.

“Στο ιντερνέτ, στο IN.GR του ΔΟΛ δημοσιεύεται το παρακάτω:
Αθήνα —- Την αγωνία τους για την δύσκολη πορεία της χώρας, αλλά και την αντίθεσή τους στις φωνές λαϊκισμού που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο σε μια δραματική συγκυρία, εκφράζουν με διακήρυξή τους 32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας.

Η ….διακήρυξη έχει τίτλο «Τολμήστε!».
Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης».

Το κείμενο υπογράφουν οι:
–Θανάσης Βαλτινός, –Κική Δημουλά, –Απόστολος Δοξιάδης, –Τάκης Θεοδωρόπουλος, –Αθηνά Κακούρη, –Μένης Κουμανταρέας, –Γιάννης Κουνέλης, –Πέτρος Μάρκαρης, –Τάσος Μπουλμέτης, –Βασίλης Παπαβασιλείου, –Διονύσης Σαββόπουλος, –Γιώργος Σκαμπαρδώνης, –Αλέκος Φασιανός, –Νίκος Αλιβιζάτος, –Νάσος Βαγενάς, –Γιάννης Βούλγαρης, –Γιώργης Γιατρομανωλάκης, –Άγγελος Δεληβοριάς, –Γιώργος Δερτιλής, –Αρίστος Δοξιάδης, –Ορέστης Καλογήρου, –Στάθης Καλύβας, –Βάσω Κιντή, –Ανδρέας Κούρκουλας, –Νίκος Μουζέλης, –Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, –Γιώργος Παγουλάτος, –Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, –Παύλος Σούρλας, –Γιάννης Στουρνάρας, –Σταύρος Τσακυράκης, –Χαρίδημος Τσούκας.
=========================================
AΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ:
1.— ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Οι παραπάνω ?????? (μήοως στα προνομιούχα προάστια???? Με βίλες και πισίνες????)
2.— ΤΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΣ ή ΚΡΑΤΙΚΟΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ) ΘΕΣΕΙΣ κατείχαν ή/και κατέχουν ή/και κρατικοεπιδοτήθηκαν οι παραπάνω ??????,  ποιος κορόϊδο ….Έλληνικός φορολογούμενος λαός τις χρηματοδοτεί ?????? (αυτός που του κόβουν τα αφορολόγητα όρια, τα δώρα μισθωτού, συνταξιούχου κλπ??????)
3.— ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ή ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, από τη κάθε κυβέρνηση, καταλήγουν να επιβαρύνουν τον κρατικό ή τραπεζικό προϋπολογισμό οι παραπάνω ?????? κατείχαν (ή κατέχουν ακόμη), αν χρησιμοποιούν δημόσια γραφεία, γραμματείς, κρατικά τηλέφωνα κλπ κλπ
4. ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ένεκα της συσσώρευσης πλούτου από κρατικοδίαιτες πηγές, για πόθεν έσχες και για καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ?????? — Τ.Ν.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ

Δηλώνω υπεύθυνα, ότι είμαι εγνωσμένο μέλος της επιστημονικής κοινότητας, των γραμμάτων και των τεχνών, πλην όμως σας διιαβεβαιώ, ότι δεν κάνω κακές παρέες με καθίκια του υποκόσμου των τραπεζών, ούτε βάζω χέρι στον κρατικό μπιζαχτά. Εκ πεποιθήσεως, δεν έχω καμία απολύτως σχέση, ούτε καν συναναστροφή με τους υπογράψαντες το κατάπτυστο κείμενο που δημοσιεύθηκε κατ’ αρχήν στο συγκρότημα Λαμπράκη, το οποίο έκανα χωνί και το κατούρησα ενδιαμέσως πίσω από μια κολόνα της ΔΕΗ, λόγω εντροπής. Περιττό δε, αλλά συμπληρώνω, ότι θα προτιμούσα να κόψω χέρια και πόδια, παρά να υπόγραφα τη παραπάνω ξεφτίλα για λίγα ή πολλά φράγγα ή ευρά ή δολάρια. Επειδή επί μακρά σειρά ετών καλλιτεχνίζω στη ζωγραφική και τη σκιτσογραφία, προσφάτως δε και στο σκιτσοκολάζ με το ποντίκι του Η/Υ, θέλω να πω του Φασιανού, ότι αν δεν ήταν στο κύκλωμα, να είναι σίγουρος ότι θα αποκτούσε εμπειρία και προϋπηρεσία μπετατζή.

Απάντηση