Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές ισχυρίζονται, ότι οι πιέσεις τους εξανάγκασαν τον Βρετανο (Εβραίο) πρωθυπουργό (Κάμερον) να αποσύρει την υποστήριξή του, από την Εβραϊκή οργάνωση JNF !!!!!
Του  Harriet Sherwood από την Ιερουσαλήμ
Η Sarah Colborne, διευθύντρια των εκστρατειών για τη Παλαιστινιακή Καμπάνια Αλληλεγγύης, πιστεύει ότι η ασκηθείσα πολιτική πίεση, εξανάγκασαν τον Κάμερον στην απόφασή του να παραιτηθεί.
Ο David Cameron παραιτήθηκε από προστάτης του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου (JNF), κάτι για το οποίο οι φιλο-Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν, αλλά που η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι είναι μέρος μιας γενικής αναθεώρησης των φιλανθρωπικών διασυνδέσεων του πρωθυπουργού.
Η JNF ήταν μόνο μία, από μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις από τις οποίες παραιτήθηκε ο Κάμερον, ανακοινώθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, στις οποίες ήσαν επίσης οι προκάτοχοί του, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Τόνι Μπλερ,  που συνέχισαν να είναι προστάτες (επί κεφαλής) του JNF, σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.
Η JNF είχε αρχικά συσταθεί για να αγοράσει γη στην Παλαιστίνη για τη δημιουργία Εβραϊκών οικισμών πριν από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Τώρα είναι μια παγκόσμια “φιλανθρωπική” οργάνωση η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως “επιστάτη της γης και του λαού του Ισραήλ”, που ειδικεύεται στην ….φύτευση δασών!!!!! Οι επικριτές λένε ότι απαλλοτριώνει τη γη που ανήκει σε Παλαιστινίους και έχει εξαλείψει τα προ του1948 αραβικά χωριά με οικισμούς και φύτευση δασών και πάρκων. Η JNF ασχολείται με την κατεδάφιση των χωριών των Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου “αναδάσωσης” (μέχρι να αποφασίσουν αλλαγή χρήσης γης για τους …εποίκους).
Η Sofiah Macleod δήλωσε, ότι με  τη καμπάνια (των Φιλο-Παλαιστινιακών οργανώσεων), σταμάτησαν τη διαφημιστική καμπάνια της εδρεύουσας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Εβραϊκής) JNF και των ομάδων συμφερόντων αυτού του οργανισμού και εν τέλει εξανάγκασαν τον Cameron να αποχωρήσει από αυτήν. “Υπήρξε μια αλλαγή στη συμπεριφορά της κοινής γνώμης και έδειξε να ευαισθητοποιείται σχετικά με τη συμπεριφορά του Ισραήλ και υπήρξε ιδιαίτερη πίεση για [τον Cameron], για να φύγει από την ηγεσία της (Εβραϊκής) JNF”, είπε. “Πιστεύουμε ότι η παραίτησή του ήρθε, ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής πίεσης. Δεδομένης της στήριξης που έχει λάβει η (Εβραϊκή) JNF, από τότε που εγκαταστάθηκε (και δραστηριοποιείται), είναι μια απόφαση που δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί”.
Η στάση της εκστρατείας της JNF, όπως γράφτηκε σε μια ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό αυτό το μήνα, με την οποία αξιώνεται να ερευνηθεί η JNF, για το αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και ζητώντας την παραίτησή του (Κάμερον) από τη θέση του προστάτη της….. ….. …… …… …… …… …….
ΠΗΓΗ: http://www.guardian.co.uk/politics/2011/may/29/david-cameron-resigns-patron-jnf
Μετάφραση:  ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση