Η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε ανησυχίες για διάλυση της Μεγάλης Βρετανίας

Η βασίλισσα Eliza Βeth II έχει εκφράσει τις ανησυχίες της, σχετικά με την αποσύνθεση του Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί φοβάται ότι ίσως είναι η τελευταία μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η Βασίλισσα εξέφρασε τους φόβους της, σχετικά με τις προοπτικές διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επίσκεψη (και συζήτηση) έγινε, μετά τη συντριπτική νίκη του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σκωτίας αυτό το μήνα. Η βασίλισσα και ο πρωθυπουργός συζήτησαν τις ενδεχόμενες συνέπειες για τη μοναρχία (με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα).
Σύμφωνα πηγή ανώτατου αξιωματούχου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το παλάτι κατ’ αρχήν ζήτησε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, να συζητήσουν νομικοί εμπειρογνώμονες, και να τους ενημερώσουν με τα συμπεράσματά τους, σχετικά με το θέμα της πρόκλησης δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και διαίρεσης της (Βρετανικής) Ένωσης, σε περίπτωση που θα επικρατήσει το “ναι”.
Η έγκριτη πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, είπε επίσης για τη συζήτηση της βασίλισσας με τον David Cameron: “Ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις της Αυτής Μεγαλειότητος, είναι δουλειά του ιδιαίτερου γραμματέα της, να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζητήματα αυτά και να τα ερευνήσει και να της πει αυτός τι ακριβώς συμβαίνει”.
Οι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν, ότι η τρομαγμένη αντίδραση της βασίλισσας, για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, λόγω της πλήρους έλλειψης εξουσίας, πέρα ​​από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το γεγονός ότι είναι ο συνταγματικός μονάρχης δεκαέξι ανεξάρτητων κρατών, που χαρακτηρίζει τις σφαίρες επιρροής της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Φοβάται συνεχώς ότι θα χάσει τη μοναρχία της και πέρα ​​από τη κυρίως χώρα.
Πηγή: TV Press
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απάντηση