ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ REUTERS : ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ…. Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ!! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ) — ΚΑΘΑΡΜΑ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΞΕΣ. ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΤΑ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, στις 3 Ιουνίου,  ο κατάπτυστος Παπακωνσταντίνου δήλωνε γραπτώς ότι: «Ολοκληρώθηκαν σήμερα ΘΕΤΙΚΑ οι συζητήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους της Ε.Ε. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ…»  Βρε κάθαρμα, ΘΕΤΙΚΑ για ποιόν; Για την Ελλάδα ἤ για τους δανειστές της;; Δες τώρα τα θετικά,  άθλιε άνθρωπε, εσύ,  τα μέλη, και ο κατάπτυστος αρχηγός της συμμορίας που λέγεται κυβέρνηση της Ελλάδος.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ: Το λεγόμενο “μεσοπρόθεσμο” που τόση φασαρία γίνεται για το αν και πότε θα ψηφιστεί από τους “αγανακτισμένους” βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμμία σχέση με όσα ακολουθούν. Η τρόϊκα θέλει ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! Είμαι περίεργος ποιός θα το ψηφίσει στην Βουλή.
Η έκθεση της τρόϊκα που «διέρρευσε» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS, στα κύρια σημεία της αναφέρει:
ΥΦΕΣΗ
Η ύφεση μοιάζει να είναι μεγαλύτερη από την αρχικώς προβλεφθείσα. Αναμένεται περαιτέρω  συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο ήμισυ του 2011. Η πρόβλεψη για το ΑΕΠ το 2011 αναθεωρείται στο -3,8%.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Η φορολογία δεν έχει πετύχει επιτύχει τους τεθέντες στόχους. Η επίσκεψη της τρόϊκα τον Φεβρουάριο 2011 επεσήμανε τις αδυναμίες. Αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, το έλλειμμα θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με εκείνο του 2011,  δηλαδή άνω του 10% του ΑΕΠ. Αναμένεται η ψήφιση και νέων φορολογικών μέτρων, το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η ελληνική κυβέρνηση είναι μια από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη, σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει. Συμφωνήθηκε η ίδρυση ανεξάρτητου ιδιωτικού φορέα που  θα πραγματοποιήσει τις αποκρατικοποιήσεις, στο συμβούλιο του οποίου οι δανειστές της χώρας μπορούν να ορίσουν παρατηρητές.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σύμφωνα με τους νεώτερους υπολογισμούς το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει μέχρι το 2012-2013. Με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναμενομένη ανάπτυξη, αναμένεται μετά το 2013 να αρχίσει η μείωσή του. Εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την τήρηση αυστηρής φορολογικής πολιτικής, και η προσπάθεια για την μείωση του χρέους θα διαρκέσει πολλά χρόνια….
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αν και υπήρξε βελτίωση της ανταγωνιστικότητος χάρις εις την μείωση των μισθών, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα και  αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Υπάρχουν ορισμένα σημεία κοινής αποδοχής από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.  Η μείωση της φορολογίας που προτείνει η Ν. Δ. είναι ανεδαφική και μη συμβατή με το πρόγραμμα (μνημόνιο). Η Ν.Δ. , μέχρι την στιγμή που συνετάσσετο η παρούσα έκθεση, δεν φαινόταν διατεθειμένη να υπερψηφίσει την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Το μνημόνιο προέβλεπε ότι η Ελλάς θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του 2012. Κάτι τέτοιο φαντάζει σήμερα πολύ μακρυνό σενάριο.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ :
“The financing strategy needs to be revised. Given the remoteness of Greece returning to funding markets in 2012, the adjustment program is now underfinanced. The next disbursement cannot take place before this under financing is resolved.”
Η στρατηγική της χρηματοδοτήσεως πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένου ότι είναι απίθανο να επιστρέψει η Ελλάς στις αγορές το 2012,  το μνημόνιο, τώρα υποχρηματοδοτείται. Η νέα δόση δεν μπορεί να καταβληθεί αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδοτήσεως.
ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;
Ο αξιωματούχοι της ευρωζώνης θεωρούν ότι μία λύση θα ήταν να υπάρξει ένα νέο μνημόνιο τριετούς διαρκείας, από το 2011 έως το 2014. Στο μνημόνιο (2)  θα περιέχεται και  το εναπομείναν τμήμα του μνημονίου που υπεγράφη το 2010. Αυτό σημαίνει ότι αν καταβληθεί η δόση των 12 δις ευρώ τον Ιούνιο, τα 45 δις ευρώ που αντιστοιχούν στις δόσεις που απομένουν από το μνημόνιο (1)  και δεν έχουν καταβληθεί, θα περιληφθούν στο νέο μνημόνιο (2).
Μία άλλη ιδέα είναι να υπάρξει ένα νέο μνημόνιο (2) από το 2012 έως το 2015, το οποίο για το διάστημα 2012  και μέρος του 2013, θα τρέχει παραλλήλως προς το υπάρχον μνημόνιο (1). Το νέο μνημόνιο (2) θα καλύψει το κενό χρηματοδοτήσεως, που δημιουργήθηκε από την ανικανότητα της Ελλάδος να επιστρέψει στις αγορές τον Μάρτιο του 2012, όπως είχε αρχικώς προβλεφθεί.
Μετά το τέλος του μνημονίου (1), το 2013, το μνημόνιο (2) θα εξακολουθεί να βοηθάει την Ελλάδα να χρηματοδοτείται.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο στα αγγλικά (ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ “ΛΙΜΕΡΙ”)
Troika report from mission to Greece…… ….. ….. …. ….. ….. …… …… …… …… ……. ……After the existing program ends in 2013, the second plan would continue to help Greece finance itself.  Φιλοτιμία
Αναρτήθηκε από ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ

Απάντηση