ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φωτεινή Τομαή

“……Στις σκολιές οδούς της ζωής, οι άνθρωποι συμπορεύονται και συμπλέουν με την τραγικότητά τους, που τους προσδιορίζει ως ουσία, ως υπόσταση. Κι όταν διαλύονται οι φαινομενικά ισορροπημένες εικόνες “ευτυχίας” που στήνουν προς χάριν της ζωτικής ψευδαίσθησης ή του κοινωνικού περίγυρου, ξεπροβάλλουν οι πράξεις και οι πεποιθήσεις τους, οι βρότειοι πόνοι της ύπαρξής τους. Όλα όσα δηλαδή τους ταλανίζουν και τους συντρίβουν: τα αξεπέραστα υπαρξιακά τους προβλήματα, τα βαθιά τραύματα, τα διαρκή και βασανιστικά ερωτήματα που τους τυραννούν. Η Έμα, μια όμορφη και αισθαντική σαραντάχρονη, με επιτυχημένη καριέρα, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, σημαδεύτηκε κοριτσάκι ακόμα απ’ την αναπάντεχη απώλεια της μητέρας της. Ακολούθησε στη ζωή μια προσωπική διαδρομή στηριγμένη στην τρυφερότητα, στην ευαισθησία, στην προσφορά, στην ηθική της. Όμως είδε -ανήμπορος θεατής- ό,τι εκείνη έχτιζε να συντρίβεται από ένα σκληρό σύντροφο, ανάλγητο, υπέρμετρα φιλόδοξο και άπιστο. Όταν οι απροσδόκητες εξελίξεις φέρνουν με τον πιο δραματικό τρόπο στο φως τα ολέθρια αποτελέσματα των εξωσυζυγικών του σχέσεων, η Έμα νιώθει έτοιμη να προχωρήσει στο δρόμο της καρδιάς της, που πάλλεται πια -ερωτευμένη και χαρούμενη για πρώτη φορά- στους ρυθμούς και στα χρώματα ενός χαρισματικού εισβολέα, του Ιάσονα. Ωστόσο, καθ’ οδόν προς την ανεκπλήρωτη ευτυχία, θα συναντήσει, σαν ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας, ό,τι οι θεοί κελεύουν γι’ αυτήν…..

ΠΗΓΗ: http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=34604

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Στο εξώφυλλο του βιβλίου (έκδοση 2001-2002), η Κυρία Φωτεινή Τομαή, εμφανίζεται με το διπλό επίθετο Τομαή-Κωνσταντοπούλου, διότι τότε, ήταν ακόμα σύζυγος του γνωστού πολιτικού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, από τον οποίο λίγα χρόνια μετά πήρε διαζύγιο με πολύ θορυβώδη τρόπο, σε σημείο τέτοιο, που πολλοί να εμφανίζουν το μυθιστόρημα, σαν το προσωπικό βίωμα της συγγραφέως.
Τεράστιος σάλος προκλήθηκε, όταν οι προσωπικές σχέσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου με την πρώην σύζυγό του Φωτεινή Τομαή, αναφέρθηκαν εκτενέστατα και συνδυαστικά με το μυθιστόρημα “ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ”, σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και σε δημοσιεύματα της εφημερίδας “ΤΟ ΘΕΜΑ”. Λόγω της αρνητικής δημοσιότητας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος προκάλεσε έκδοση απόφασης του ΕΣΡ, με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000€ στον ΑΝΤ1 (ενώ με άλλη απόφαση, αν θυμάμαι καλά, επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000€ στους υπεύθυνους ιδιοκτήτες του “ΘΕΜΑΤΟΣ”, για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν γνωρίζω αν αυτές οι αποφάσεις ανακλήθηκαν ή μετριάστηκαν.
ΤΗ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΕ PDF, ΣΤΟ ΛΙΝΚ  ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ….ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
“……Η αντίστροφη μέτρηση στο γάμο τους άρχισε το 1996 και τότε άρχισαν και οι προσωπικές περιπέτειες. Αγωγές, δικαστικές διενέξεις, αρνητική δημοσιότητα και τελικά ένα διαζύγιο που το έμαθε όλη η Ελλάδα”, έγραψε σε ειδικό άρθρο για επώνυμα διαζύγια ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (μέσω wolf).

Απάντηση